Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال کاهش قیمت ارز در بازار تهران، از روز گذشته قیمت طلا و سکه نیز ریخت. به گونه ای که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی امروز در بازار با افت ۱۴۰ هزار تومانی روبه‌رو شد و با نرخ ۳ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان به فروش رفت.

یکی از مهمترین خبرهایی که طی هفته جاری بر بازار ارز اثرگذاری داشت خبر همتی رئیس کل بانک مرکزی از اعلام اسامی صادرکنندگانی است که ارز خود را به سامانه نیما ارائه نکرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همتی با اشاره به اعلام اسامی ۱۵۰ صادرکننده متخلف ارزی به قوه قضائیه بر این نکته تاکید کرد که بیش از ۴ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات در اختیار این ۱۵۰ نفر است که در آینده و با اقدامات قوه قضائیه به بازار ارز کشور باز خواهد گشت. اگرچه هیچ رد و نشانی از این ارزها در اختیار بانک مرکزی نیست اما ورود ۴ میلیارد دلار ارز به آشفته بازار قطعا اثرات کاهشی بزرگی در ان خواهد داشت.

از سوی دیگر فعالان بازار هم خبر از مدیریت بانک مرکزی در بازار می‌دهند که البته لزوماً به معنای تزریق ارز نیست؛ بلکه کارسازی از سمت صرافی‌هایی است که به نوعی طرف حساب بانک مرکزی بوده یا در اختیار بانک‌ها قرار دارند، از سوی بانک مرکزی سبب شده تا مدیریت قیمتی در بازار صورت گیرد.

به هر حال مجموعه شرایط دست به دست هم داده تا قیمت ارز در بازار ثبات نسبی را تجربه کند و حداقل این امیدواری را به کسب و کارها بدهد که این بازار قابلیت مدیریت دارد؛ اگرچه برای تمامی بخش‌های اقتصادی ایران، ثبات بسیار مهمتر از تثبیت نرخ ارز است

این در حالی است که حتی رسانه های خارجی نیز به افزایش قدرت ریال در برابر دلار واکنش نشان دادند.

بلومبرگ با اشاره به اظهارات عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران در مورد بروز ثبات در بازار ارز نوشت: «بررسی آمارهای منتشر شده توسط فعالان بازار ارز و همچنین نرخ های ثبت شده در بانک اطلاعاتی بلومبرگ حاکی است در یک ماه گذشته حدود ۸ درصد به ارزش ریال در بازار آزاد افزوده شده است.»

ابراهیم محمد ولی، رییس اتحادیه طلا و جواهر در رابطه با دلایل کاهش قیمت ارز در چند روز گذشته گفت: تغییرات در بازار ارز و طلا به عوامل مشخصی بستگی دارد، که مهم ترین آن شارژ ارزی بازار است. به نظر من این اتفاق رخ داد و ما این روزها اثر این اقدام را می بینیم. بدون اینکه منابع جدید وارد بازار شود، این کاهش با این سرعت رخ نمی داد و ما به اصطلاح می گوییم بار به بازار آوردند. نباید فراموش کنیم تاثیر چنین رویکردی در بازار ارز خیلی سریع خود را نشان می دهد.

او درباره منشا این منابع جدید تصریح کرد: به نظر می رسد بخشی از ارز شرکتهایی که پیش تر آن را به بازار نیاورده بودند، به بازار آمده است.
که در ۶۰ تا ۷۵ روز آینده قیمتها روندی مشابه دو ماه گذشته را داشته باشند و نوسانات بزرگی در بازار مشاهده نشود.

رییس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به فضای بین‌المللی و سیاسی گفت: خبرهای گوناگونی که در این ۱۰ روزه منتشر شدند موجب دلهره و التهاب نشدند و این نیز تاثیر مضاعف خود را بر بازار گذاشت. ما در دو سال گذشته درگیر این نوسانات بودیم ولی امروز معتقدم تصمیمات از پختگی بیشتری برخوردار است، چیزی که حتی ۶ ماه پیش هم نمی توانستیم ادعا کنیم. این نیز موجب شده تا سیاستها قوت و مدت زمان بیشتری داشته باشند. این میان منتشر نشدن دستورالعمل و آیین نامه جدید نیز به ذهنیت بازار کمک کرده است.

وی با اشاره به تحولات روزهای اخیر، مدعی شد صندوق‌های کشور خالی نیست و ادامه داد: فراموش نکنیم در بازار طلا هم بازار جهانی و ارز تاثیر مضاغف داشتند. در هفته گذشته قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی تا هزار و ۴۷۰ دلار بالا رفت ولی امروز قیمت آن به هزار و ۴۰۰ دلار رسیده که نشان از ثبات بیشتر در اغلب کشورهای جهان است.

این فعال اقتصادی در پاسخ به سوالی مبنی بر پیش بینی روند قیمت ارز در دو ماه آینده پاسخ داد: اگر حادثه یا اتفاق خاصی رخ ندهد، که امیدوارم چنین باشد، پیش بینی من این است که در ۶۰ تا ۷۵ روز آینده قیمتها روندی مشابه دو ماه گذشته را داشته باشند و نوسانات بزرگی در بازار مشاهده نشود.

منبع:خبرآنلاین

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت سکه قیمت طلا اخبار اقتصادی قیمت ارز قیمت دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۵۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟

شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته به رشد نرخ خود ادامه دادند. به عقیده فعالان ارزی، نرخ دلار در بازار روز یکشنبه به کف حمایتی خود برخورد کرده و پس از آن به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است. به نظر می‌رسد بازار ارز پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر اکنون به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.

به گزارش دنیای اقتصاد، دامنه نوسانات نرخ ارز کوچک نشد. در حالی که انتظار می‌رفت پس از اتمام روند کاهشی بازار و اصلاح آن، نرخ شاخص‌های ارزی وارد بازه ثبات شود؛ قیمت این پول‌های خارجی در جریان یک روند افزایشی جدید قرار گرفتند. به عقیده برخی از تحلیلگران روند کاهشی به گونه‌ای بود که نقطه ورود مناسبی برای معامله‌گران به وجود آورد در نتیجه بسیاری از افراد در سطوح قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی اقدام به خرید کردند که این بالا رفتن میزان تقاضا منجر به رشد نرخ شد.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که بازار ارز در یک ماه اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است. بر اساس نرخ‌های نقدی ثبت شده، قیمت این ارز از ابتدای سال تا روز ۲۶ فروردین ماه حدود ۱۱ درصد رشد را تجربه کرده بود. این در حالی است که در صورت احتساب نرخ‌های فردایی، بازدهی دلار در بازه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. اما پس از تخلیه هیجانات سیاسی، نرخ بازدهی این ارز از ابتدای سال، در روز‌های ابتدایی هفته جاری به زیر یک درصد رسید.

فعالان بازار عامل اصلی تشدید روند کاهشی را حمایت‌های بانک مرکزی می‌دانند. اکنون که از حجم سیگنال‌های منفی موجود در فضای اخبار کاسته شده به نظر می‌رسد بازار در حال بازیابی نقطه تعادل عرضه و تقاضا است. البته باید توجه داشت که در روز‌های اخیر مقامات بانک مرکزی اقدام به انتشار برخی سیگنال‌های مثبت کرده‌اند.

محسن کریمی، معاون بین‌المللی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: «خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.»

او در ادامه افزود: «بانک مرکزی در ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.»

در سال گذشته نیز اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی و همچنین بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی توانست انتظارات تورمی بازار را برای مدتی کنترل کرده و زمینه‌ساز ورود نرخ ارز به بازه ثبات ۳ ماهه شود. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه به رقم ۶۱ هزار تومان رسیده بود در عصر دیروز با رشدی هزار و ۵۵۰ تومانی در رقم ۶۲ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسید. سکه طلا نیز در این روز با رشد قیمت چشمگیر ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومانی در رقم ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • جزییات قیمت ارزهای مبادله ای؛ ثبات دلار و درهم و رشد یورو
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • ثبات دلار و درهم و رشد یورو در معاملات امروز مرکز مبادله
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار